Door Jan Langerak

Janurari 7, 2021

Vloggen Smartphone

Vloggen is de complete vorm van videoblogging. Vloggen zit dit decennium in een ​​opwaartse trend. Zelfs merken richten zich op vloggen om producten te promoten.

Video’s zijn gemakkelijker te begrijpen en hebben een grotere impact dan andere soorten content. 74% van de marketeers vindt video’s beter dan blogposts voor een betere publieksparticipatie en het genereren van leads.

Hoe te beginnen met vloggen met je smartphone? Als je wilt leren hoe je vlogs kunt maken met je telefoon, betekent dit dat je al een aantal YouTube-vloggers volgt en van plan bent om je carrière als vlogger te beginnen.

Het zou de beste beslissing kunnen zijn, omdat mensen graag video’s bekijken in plaats van lange artikelen.

Gebruik de horizontale modus

Als je van plan bent vlogs te gaan maken, moet je de video in landscape-modus opnemen. Landschapsvideo’s hebben een goede kwaliteit in vergelijking met portretten.

De horizontale modus legt meer gebied vast. Je kunt de verschillende objecten in je omgeving in beeld brengen terwijl je de video maakt. Het zal je publiek geïnteresseerd houden.

Ben je zelf op zoek naar een echte goede camera om mee te vloggen? Lees hier het artikel: beste vlog camera.

Je kunt verschillende mensen aan je video toevoegen en vragen stellen om de video aantrekkelijk te houden. Praat niet de hele tijd tegen de camera. Je kunt slomotion aan je video toevoegen om deze interessanter te maken.

Als je bijvoorbeeld voetbalgerelateerde tips deelt, probeer dan een voetballer in beeld te hebben en een voice-over aan je video toe te voegen terwijl het aspeelt.

Een portretmodus is het beste voor het maken van afbeeldingen, maar horizontale video wordt perfect afgespeeld op elke smartphone. Je kijkers zullen graag video’s in liggende modus bekijken in plaats van portretmodus

Leer de juiste videobewerking

Videobewerking is iets dat de meeste mensen missen bij het maken en uploaden van een video. Als je vloggen als een carrière wilt gaan aanwenden, moet je de kunst van videobewerking leren.

Een goed bewerkte video trekt veel meer mensen aan in vergelijking met een video zonder enige bewerking. Je kunt verschillende mobiele applicaties gebruiken om je video te bewerken.

Als je een laptop of computer hebt, kun je kiezen voor Filmora of Adobe Premier Pro. Je kunt leuke achtergrondmuziek toevoegen als je een leuke video hebt gemaakt.

Op dezelfde manier kan je slow motion of snel vooruitspoelen gebruiken om de video interessanter te maken. Vergeet niet een voice-over toe te voegen als je omgevingslawaai om je heen hebt.

Als je een aantal mooie scènes hebt gefilmd of grappige momenten hebt vastgelegd maar niet de juiste bewerkingssoftware gebruikt, kun je je publiek niet optimaal bedienen.

Voeg timelapse toe aan video

Tijdens het reizen of het uitvoeren van een activiteit, kan je tijdsintervallen gebruiken om je video aantrekkelijker te maken. Je hoeft geen dure apparatuur te kopen om de tijdspanne vast te leggen.

Alle nieuwste smartphones hebben de functie om timelapse op te nemen. Als je camera niet de functie heeft om timelapse op te nemen, hoef je je geen zorgen te maken.

Je kunt de verschillende apps downloaden (Play Store, iTunes) en gebruiken om een timelapse op te nemen. Je kan je smartphone eenvoudig op één plek bevestigen en de scène opnemen.

Je kunt de opgenomen tijdsintervallen op een geschikte plaats aan je video toevoegen met behulp van videobewerkingssoftware.

Over de auteur:

Mijn naam is Jan Langerak, oprichter en eigenaar van BesteCamera.com. Ik ben al 14 jaar full time met fotografie bezig. Ik word voornamelijk ingehuurd voor grote evenementen en bruidsfotografie. Daarnaast ben ik vaste fotograaf voor verschillende vastgoedprojecten. Natuurfotografie is mijn passie en daarom gaat mijn camera mee op elke reis. 

- Jan langerak

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>