Beste Camera’s voor Kinderen [2022]

VTech Kidizoom Duo

De VTech Kidizoom DUO is in onze ogen momenteel de beste kindercamera. De camera is super stevig en kan tegen een stootje. 

Voordelen 

 • 5 Megapixel
 • Camera aan voor- en achterkant
 • Groot kleurenscherm 

Nadelen

 • Kleine opslag (SD-kaart kopen)

C4 Touch kindercamera 

Vind je het belangrijk dat je de beste kwaliteit krijgt voor de prijs die je betaalt? Kies dan voor de C4 Touch kindercamera. 

Voordelen 

 • 8 Megapixel (voor en achter)
 • Ingebouwd Touchscreen
 • Stoot –en schokbestendig

Nadelen

 • Batterij gaat snel leeg

GSUO Digitale kindercamera

Ben jij op zoek naar een budget kindercamera? Kies dan voor de GSUO Digitale kindercamera, momenteel het best getest!

Voordelen 

 • Lage prijs
 • Eenvoudig mee te nemen
 • Kan tegen een stootje

Nadelen

 • Kwaliteit van foto's is iets minder

Wat is de beste camera voor kinderen? Het is een vraag die we vaak voorbij zien komen.

Kinderen worden steeds zelfstandiger en gaan vaak zelf dingen ondernemen. Zij vinden het net als volwassenen leuk en waardevol om dingen vast te leggen. Hiervoor hebben ze natuurlijk wel een goede camera nodig. 

Bij het zoeken naar een camera voor kinderen heb je alleen rekening te houden met andere kenmerken als bij het zoeken naar een camera voor volwassenen.

Wij zijn op basis van alle kenmerken op zoek gegaan naar de beste camera voor kinderen. Zo hebben we 10 camera’s vergeleken en de 3 beste camera’s geselecteerd. Deze 3 camera’s zijn onderverdeeld in de categorieën; beste optie, beste prijs/kwaliteit optie en beste budget optie. Zo zit er voor iedereen wat bij!

Over de auteur:

Mijn naam is Jan Langerak, oprichter en eigenaar van BesteCamera.com. Ik ben al 14 jaar full time met fotografie bezig. Ik word voornamelijk ingehuurd voor grote evenementen en bruidsfotografie. Daarnaast ben ik vaste fotograaf voor verschillende vastgoedprojecten. Natuurfotografie is mijn passie en daarom gaat mijn camera mee op elke reis. 

- Jan langerak

Belangrijk om over na te denken bij kindercamera’s

Kinderen hebben een aantal dezelfde en een aantal verschillende doeleinden met een camera. Zo leggen zij ook graag belangrijke momenten vast. Maar, anno 2022 zie je ook veel kinderen aan het vloggen. Daardoor zijn er veel digitale camera’s voor kinderen die draaibaar zijn om selfies en vlogs te maken. Kindercamera’s zien er ook vaak aantrekkelijk uit door hun opvallende kleur en design. Hiernaast zitten ze meestal ook in een stevige rubberen hoes om tegen een stootje te kunnen.

Er zijn enorm veel kinderfototoestellen met verschillende mogelijkheden en prijzen. De prijzen zijn vaak gebaseerd op de verschillende kenmerken die een kinder fotocamera heeft. Er zijn echter een aantal kenmerken voor een digitale camera voor een kind die niet mogen ontbreken. Hieronder staan deze uitgebreid beschreven. Op basis van deze kenmerken zijn wij voor jou op zoek gegaan naar de beste camera voor een kind!

Wat is de beste camera voor kinderen?

Beste Koop: VTech Kidizoom Duo

De VTech Kidizoom DUO is in onze ogen momenteel de beste kindercamera. De camera is super stevig en kan tegen een stootje. Bovendien beschikt de camera over een scherm aan de voor- en achterkant. Daarnaast is het aantal megapixel het hoogst uit deze lijst

Beste Prijs / Kwaliteit: C4 Touch

Vind je het belangrijk dat je de beste kwaliteit krijgt voor de prijs die je betaalt? Kies dan voor de C4 Touch kindercamera. Deze camera beschikt over een scherm aan de voor- en achterkant en heeft maar liefst 8 megapixels!

Beste Budget keuze: GSUO Digitale kindercamera blauw

Ben je op zoek naar een camera voor je kind maar wil je er niet te veel geld aan uitgeven? Geen probleem! Deze Digitale Kindercamera is de beste budget optie van dit moment. Met deze camera haal je tegen een leuke prijs een prima kindercamera in huis!

Beste Action Cam voor kinderen: VTech Kidizoom Duo

Ben je op zoek naar een action cam voor je kind? Kies voor de VTech Kidizoom! Met deze action cam kun je toffe video's maken onderwater of tijdens het skateboarden. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Beste vlogcamera voor kinderen:  Kidizoom Vlogcam

Is je kind van plan om te gaan vloggen? KIes dan voor deze super handige Kidizoom vlog camera! Deze camera beschikt standaard over een staties waardoor je de camera gemakkelijk kan vasthouden en de leukste vlogs kunt maken.

Kindercamera kopen: waar op letten?

Gebruiksgemak

Een echte must om überhaupt kans te maken op de beste kids camera is het gebruiksgemak. Vooral jonge kinderen hebben een camera nodig die simpel is in het gebruik. Kinderen willen meteen aan de gang met hun camera en zien het echt niet zitten om een hele handleiding door te moeten lezen. Hiernaast zullen ze snel verveeld raken als ze er niet uitkomen hoe de kindercamera werkt. Kinderen moeten de camera kunnen pakken en meteen ermee op pad kunnen gaan!

Gebruikersgemak houdt ook in dat de camera niet te complex in elkaar zit. Zo heeft de beste kindercamera al voldoende aan een aantal simpele knoppen. Het is daarbij nog fijner als er op die knoppen doormiddel van een printje duidelijk gemaakt wordt waarvoor de knop bedoeld is. Verder moet de camera natuurlijk niet te groot zijn voor kinderhanden. En als laatste helpen twee gaten om doorheen te kijken in plaats van maar éen ook veel in het gebruiksgemak.

De kindercamera moet tegen een stootje kunnen

Kinderen blijven kinderen en dat is maar goed ook. Spelen en roekeloos gedrag is een belangrijk onderdeel van de jeugd. Dit zorgt er wel voor dat voorwerpen zoals een camera wel eens kunnen vallen of door de kamer kunnen vliegen. De beste camera's voor kinderen kunnen dan ook tegen een stootje. Het zou zonde zijn om de camera na een valpartij al te moeten afschrijven!

Een kinderfototoestel worden vaak stootbestendig gemaakt door een stevige camerahoes. Bij de ene camera zit deze er al omheen en bij de andere dien je dit los te kopen. Zo hebben de beste kindercamera’s een stevige camerakast van rubber en wordt er door de vormgeving gezorgd dat de lens niet kan beschadigen. Hier hebben wij allemaal rekening mee gehouden bij het kijken naar de beste camera voor een kind!

Fotobewerking

De mogelijkheid om foto’s te bewerken op de kindercamera is een echte pré! Veel kinderen vermaken zich na het maken van een foto nog uren met het bewerken van een foto met coole effecten. Er zijn veel kindercamera’s met ingebouwde apps voor fotobewerking. Deze hebben uiteraard een streepje voor in de race naar de beste kids camera!

Waterdichtheid

Natuurlijk wil je kind zijn of haar camera ook meenemen op vakantie, om daar toffe foto’s te maken. Je zal zien dat ze hem overal mee naartoe nemen. Dan is het maar wel zo veilig om een waterdichte camera te hebben, voor het geval die in het zwembad valt. Maar ook al je kind per ongeluk drinken over de camera heen morst, is het fijn als deze het gewoon nog doet! Waterdichtheid is dus een goede toevoeging voor een kindercamera.

Video en vlogfunctie

We hadden het al even over de relatief nieuwe hype; vloggen. Hiermee leggen ze hun dagelijks leven vast voor zichzelf en/of andere kinderen. Veel kinderen doen het en dit is dus zeker iets om rekening mee te houden bij het zoeken naar de beste kindercamera. Voor het vloggen is het essentieel dat er een videomogelijk op de camera zit. Hiernaast is het belangrijk dat het scherm draaibaar is, zodat kinderen zichzelf kunnen filmen. Dan heb je meteen een vlogcamera voor je kind. Met deze functie kunnen kinderen ook gekke selfies maken!

Hip uiterlijk

Wat is er nou leuker dan een camera hebben met een felle opvallende kleur! De meeste kindercamera’s zijn erg kleurrijk. Dit maakt de camera voor kinderen meteen een stuk aantrekkelijker om te gebruiken. Je hebt camera’s met allerlei verschillende kleuren en printjes, deze maken natuurlijk meer kans om de beste kids camera te worden

Extra specificaties

Iedere kindercamera heeft zijn verder ook nog zijn eigen specificaties. Deze verschillen per camera enorm en hierdoor zie je ook vaak een verschil in prijs. Bij sommige camera’s kan je naast foto’s en video’s maken ook muziek luisteren, zo blijft het lekker rustig op de achterbank op weg naar vakantie. Er zijn ook kinderfototoestellen waar je zelfs spelletjes op kan spelen, dat is natuurlijk twee vliegen in éen klap!

Over de auteur:

Mijn naam is Jan Langerak, oprichter en eigenaar van BesteCamera.com. Ik ben al 14 jaar full time met fotografie bezig. Ik word voornamelijk ingehuurd voor grote evenementen en bruidsfotografie. Daarnaast ben ik vaste fotograaf voor verschillende vastgoedprojecten. Natuurfotografie is mijn passie en daarom gaat mijn camera mee op elke reis. 

- Jan langerak

>