Door Jan Langerak

Janurari 7, 2021

hd camera ps5 review

De playstation 5 HD camera is de enige oorspronkelijke camera voor je PS5 console. Als je een echte gamer bent en je hebt de PS4-camera dan weet je misschien dat je de PS4 camera met aan kunt sluiten met een adapter en deze vervolgens in gebruik kunt nemen.

De PS4-camera heeft echter een resolutie van slechts 720p. Dit past natuurlijk niet bij een 4K console. De PS4-camera is bovendien ook niet uitgerust met de trucs die nieuwe PS5 versie wel heeft.


Over de PS5 HD camera

Wat doet deze nieuwe PS5 HD variant dan eigenlijk? In principe is het gewoon een webcam die aan te sluiten is op je Playstation 5, maar deze camera is zoveel meer dan alleen een webcam.

Zoals altijd is ook de nieuwste console van Sony perfect gebouwd om te live streamen. Het DualSense bedieningspaneel is uitgerust met een ‘maak’ knop. Met een druk op deze speciale ‘maak’ knop van je draadloze DualSense controller kun je direct een opname of een uitzending maken van jezelf en je gameplay.

De PS5 camera accommodeert met de controller zodat beeld-in-beeld broadcasten mogelijk is. De content kun je via die manier eenvoudig en snel uitzenden op bijvoorbeeld Twitch en Youtube.

Opties PS5 HD camera

De Playstation 5 HD camera is uitgerust met dual breedhoek lenzen en heeft bovendien ingebouwde software waarmee je de achtergrond kunt laten verdwijnen op ieder moment als je gebruikmaakt van een green screen. Op die manier krijg je dezelfde vette achtergronden als die wij in deze lockdown maanden allemaal tijdens onze Zoom-gesprekken hebben gebruikt.

ps5 hd camera

Je kunt jezelf met behulp van de HD camera aan je eigen gameplayvideo’s toevoegen op hetzelfde moment dat je in beeld-in-beeld modus uitzendt (je kunt verschillende games aanschaffen met Playstation Plus). Het is dus mogelijk om jezelf aan playthroughs en gameplayvideo’s toe te voegen, maar je kunt je achtergrond dus ook verwijderen of bijsnijden.

De Playstation 5 HD camera komt met dual groothoeklenzen en de opnames kunnen worden gemaakt in maximaal 1080p. Misschien een beetje raar omdat de PS5 een op 4K gefocuste console is, maar het is meer dan prima als je beeld-in-beeld uitzendingen wilt maken.

Heeft de Playstation 5 HD camera een nadeel?

Het is misschien minder een nadeel als meer een opmerking. De Playstation 5 HD camera kan alleen worden gebruikt op de Playstation 5. Dit betekent dus dat je de PS5 HD camera niet kunt gebruiken met een Playstation VR en dat je hiervoor je oude camera voor moet gebruiken.

Afgezien daarvan is de Playstation 5 HD camera een onmisbaar apparaat als je jouw gameplay wilt streamen (vloggen) of, natuurlijk, wilt opnemen.

Over de auteur:

Mijn naam is Jan Langerak, oprichter en eigenaar van BesteCamera.com. Ik ben al 14 jaar full time met fotografie bezig. Ik word voornamelijk ingehuurd voor grote evenementen en bruidsfotografie. Daarnaast ben ik vaste fotograaf voor verschillende vastgoedprojecten. Natuurfotografie is mijn passie en daarom gaat mijn camera mee op elke reis. 

- Jan langerak

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>