Door Jan Langerak

Janurari 7, 2021

fotostudio

Ben jij creatief en houd je van fotograferen? Dan is het misschien een leuk idee om thuis een eigen fotostudio te beginnen. Maar wat is er nou belangrijk? Welke apparatuur en belichting moet je hebben? Wat ga je fotograferen? Het zijn allemaal dingen waar je rekening mee moet houden als je goede kwaliteit wilt leveren. 

Wat ga je fotograferen?

Het is belangrijk om een bepaalde categorie te hebben wat je gaat fotograferen. Op die manier weten mensen wat ze van je kunnen verwachten. Daarnaast is de stijl die je gebruikt misschien wel een kenmerk voor jou als fotograaf. Mensen fotograferen is anders dan producten.

Benodigdheden

Je hebt uiteraard een aantal dingen nodig om thuis een redelijke fotostudio te hebben. Denk allereest bijvoorbeeld het belangrijkste, de camera. Camera’s zijn erg duur. Wil je gaan fotograferen voor je hobby of wil je er een carrière proberen uit te slepen? Dit zijn allemaal factoren waar je aan moet denken bij het aanschaffen van een camera. 

Naast het hebben van een camera is ook de juiste achtergrond van belang, het makkelijkste is natuur om een laken op te hangen als achtergrond. Maar een green screen kan ook leuk zijn. Hierop kan je je eigen achtergronden zetten en kan je sneller gezien worden als origineel.  

Misschien wel het meest essentiële onderdeel is de verlichting. Wat voor licht ga je gebruiken? Een grote bouwlamp? Of ben je meer van veel kleine lampjes? 

LED strips

LED strips zijn kleine led lampjes verwerkt in een lange sliert. Als je op social media kijkt zie je ze bijna in elke slaapkamer voorbij komen. LED strips kunnen veel sfeer brengen in een ruimte. Ze kunnen veranderen in wel meer dan 15 kleuren. Zo heb je op elk moment de mogelijkheid om een goede sfeer neer te zetten. 

Kan je LED strips ook gebruiken bij het fotograferen? Het antwoord daarop is ja. LED strips kunnen bepaalde kleuren in een foto mooi naar voren halen. Doordat ze zo veel verschillende kleuren hebben kan je altijd de juiste vinden bij het maken van een foto. Sommige LED strips hebben zelfs de functie om zelf van kleur te veranderen. Zo krijg je de mogelijkheid om meerdere foto’s achter elkaar te schieten om te kijken welke kleur het beste past. Dit geeft jou de mogelijkheid om tijd te besparen doordat je niet steeds handmatig de kleur moet veranderen. 

Over de auteur:

Mijn naam is Jan Langerak, oprichter en eigenaar van BesteCamera.com. Ik ben al 14 jaar full time met fotografie bezig. Ik word voornamelijk ingehuurd voor grote evenementen en bruidsfotografie. Daarnaast ben ik vaste fotograaf voor verschillende vastgoedprojecten. Natuurfotografie is mijn passie en daarom gaat mijn camera mee op elke reis. 

- Jan langerak

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>