Door Jan Langerak

Janurari 7, 2021

Heb je onlangs een action camera voor jezelf gekocht? Dit type camera biedt de mogelijkheid om snel bewegende beelden prachtig vast te leggen, maar alleen als je weet hoe je actiecamera's op de juiste manier gebruikt. Weet je dat niet, dan wordt het de hoogste tijd dat je leert hoe.

Action cams zijn de toekomst van de fotografie-industrie. Sensatiezoekers gebruiken het om hun avonturen vast te leggen, terwijl sportliefhebbers het gebruiken om te pronken met hun vaardigheden.

Hoewel het aantal gebruikers van actiecamera's elke dag onophoudelijk toeneemt, weet de meerderheid van hen niet eens hoe ze het potentieel ervan kunnen maximaliseren.Als je een van deze vele mensen bent, sta ons dan toe je te helpen.

Op zoek naar een actiecam? We schreven een artikel over de beste actiecamera's tot 100€.

Hier geven we je een gedetailleerde handleiding voor het gebruik van een actiecamera. En aan het einde van dit artikel zijn we ervan overtuigd dat je hebt geleerd hoe je als een professional kunt fotograferen.

Hier zijn een paar handige tips en trucs om je te helpen begrijpen hoe je actiecamera's optimaal kunt gebruiken.

Koop montagemateriaal / accessoires

Veel mensen gebruiken ducttape als goedkoop alternatief voor het monteren van hun camera. Het kan echter nooit de veiligheid van je apparaat garanderen, vooral niet als je het tijdens een activiteit wilt gebruiken.

Daarom is het beter om de kans op onaangename incidenten te vermijden door te investeren in een montagegereedschap.

Zorg ervoor dat je degene kiest die compatibel is met je camera. Normaal gesproken zijn de meeste steunen bedoeld om te worden gebruikt op je hoofddeksel of op je borst.

Er zijn echter ook andere typen, zoals stick-mounts, die zijn ontworpen voor het opnemen van andere spellen, zoals hockey.

Ken je camera

Voordat je begint met het vastleggen van de echte actie, moet je oefenen met het filmen van dingen in uw omgeving om te begrijpen hoe je camera werkt. Dit geeft je ook voldoende tijd om met verschillende instellingen te experimenteren.

Een paar fundamentele dingen om in gedachten te houden zijn de cameraresolutie en de framesnelheid.

De ‘prior’ verwijst naar de pixelkwaliteit van de camera, terwijl de framesnelheid verwijst naar het aantal foto's dat je camera in één seconde kan maken. Je moet er rekening mee houden dat de standaardweergave voor video 24 fps is, maar je kunt ook hogere framesnelheden krijgen.

Bewaar extra batterijen

Houd altijd reservebatterijen bij je. Je weet nooit wanneer je batterijen besluiten je te verraden, dus ben slim en blijf altijd voorbereid op het ergste. Verpak ten minste twee extra batterijen in je uitrusting en zorg ervoor dat je ze tegen extreme temperaturen beschermt.

Maak geen opnamen met een vuile lens

Voor het maken van scherpe en heldere foto's en video's is het absoluut noodzakelijk dat je lens schoon is. Bij herhaald gebruik ontstaat er vaak een opeenhoping van stofdeeltjes op de lens. Fotograferen tijdens het fietsen kan ook regendruppels, vuil en modder naar de lens trekken. Het is jouw taak om de lens van je camera zo goed mogelijk te beschermen tegen deze indringers. Als ze er echter op de een of andere manier in slagen om op de lens te komen, maak deze dan onmiddellijk schoon.

Over de auteur:

Mijn naam is Jan Langerak, oprichter en eigenaar van BesteCamera.com. Ik ben al 14 jaar full time met fotografie bezig. Ik word voornamelijk ingehuurd voor grote evenementen en bruidsfotografie. Daarnaast ben ik vaste fotograaf voor verschillende vastgoedprojecten. Natuurfotografie is mijn passie en daarom gaat mijn camera mee op elke reis. 

- Jan langerak

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>