Door Jan Langerak

Janurari 7, 2021

Beginnen met fotografie

Misschien heb je er ooit wel eens over nagedacht om te gaan te beginnen met fotograferen. Dat is natuurlijk ook hartstikke leuk, want het brengt je veel voordelen in het leven. Bovendien is het natuurlijk mooi om een nieuwe vaardigheid te leren en ergens lekker mee bezig te zijn. Als het gaat om fotografie, dan weten veel mensen echter niet waar ze precies moeten beginnen. Hieronder enkele tips, zodat jij goed kunt beginnen aan je nieuwe hobby!

Lees ook ons artikel over de beste camera voor beginners!

Zorg voor een goede camera

Uiteraard is het allereerst belangrijk om voor een goede camera te zorgen. Dat wil zeggen: een camera die past bij de zaken die jij wil gaan fotograferen. Het gaat dan niet puur om de kwaliteit van de foto’s, hoewel dat uiteraard ook belangrijk kan zijn. Dus lees je van te voren goed in. Maak desnoods een lijstje met wat jij graag wil gaan fotograferen en ga naar een experthandel die mooie camera’s verkoopt. Het is namelijk het fundament voor je hobby en daarom moet je dit gedeelte ervan ook niet verwaarlozen.

Veel oefenen

Daarnaast is het uiteraard belangrijk om heel veel te oefenen. Daar leer je het beste van. Natuurlijk kun je op internet veel tips en trucs lezen over hoe je beter wordt in fotograferen, maar het meeste leer je uiteraard in de praktijk. En dat maakt het oefenen dan ook zo belangrijk. Probeer er bijvoorbeeld een aantal uur per week aan te besteden. Probeer dit dan ook niet te verwaarlozen, want het is juist belangrijk om hier consistent in te zijn. Maak echt plek vrij in je agenda, zodat je ok zeker weet dat je aan die activiteiten toekomt.

De achtergrond

Het zoeken van een mooie achtergrond is zeer belangrijk voor je foto’s. Daarom is het ook belangrijk om daar veel mee te experimenteren. Zodat je een achtergrond krijgt waar je heel veel mee kunt. De achtergrond is namelijk een zeer belangrijk onderdeel van de fotografie. Je moet er ook een bepaald gevoel voor hebben. Er zijn bijvoorbeeld bepaalde dagdelen waarbij je kunt profiteren van een schitterende achtergrond. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan het zogenaamde golden hour. Probeer hier wat tijd aan te besteden en ga je daar ook goed in verdiepen.

Foto’s bewerken

Natuurlijk is het bewerken van foto’s ook een belangrijk onderdeel van het werk als fotograaf. Ook daar flink wat aandacht aan besteden is om die reden aan te raden. Oefen daarmee en kijk welk programma het beste bij je past. Er zijn namelijk zeer veel programma’s waarmee je foto’s kan bewerken. De programma’s die geld kosten hebben over het algemeen meer functies. Maar als beginner is dit niet altijd noodzakelijk. Als beginner kun je ook wel experimenteren met meer gratis programma’s.

Over de auteur:

Mijn naam is Jan Langerak, oprichter en eigenaar van BesteCamera.com. Ik ben al 14 jaar full time met fotografie bezig. Ik word voornamelijk ingehuurd voor grote evenementen en bruidsfotografie. Daarnaast ben ik vaste fotograaf voor verschillende vastgoedprojecten. Natuurfotografie is mijn passie en daarom gaat mijn camera mee op elke reis. 

- Jan langerak

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>